ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

24/08/2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η Domo Energy, έπειτα από μακρόχρονη πορεία στον χώρο της δόμησης και της κατασκευής, βρίσκεται δίπλα σας για να σας παρέχει και μια ολοκληρωμένη υπηρεσία στην  διεκπεραίωση των εργασιών που απαιτούνται για το Πρόγραμμα Εξοικονομώ.

Επικοινώνησε μαζί μας σήμερα!

Ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας θα εξασφαλίσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα στο 2023, καθώς τρία νέα προγράμματα με επιδότηση αναμένεται να τρέξουν μέσα στη χρονιά.

Τα νέα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης για νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις πρόκειται να ανοίξουν για αιτήσεις εντός του πρώτου τριμήνου του 2023.

Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα εξοικονομώ για επιχειρήσεις αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μέσα στην ενεργειακή κρίση. Πρόκειται για επενδύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και του εξοπλισμού μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισμού που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώ» ύψους 200 εκατ. ευρώ που αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του Οδηγού του προγράμματος, η εξοικονόμηση αναμένεται να προκύψει από:

την ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής με παρεμβάσεις στο κτιριακό κέλυφος, αναβάθμιση εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, αναβάθμιση συστημάτων ψύξης/θέρμανσης, αναβάθμιση ή και ένταξη νέων υλικών και εξοπλισμού για τη μείωση των απωλειών ενέργειας, αναβάθμιση εξοπλισμού φωτισμού, κλπ, και την εγκατάσταση και πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας και διατάξεων αυτοματισμού.

Για τους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης έως 100.000 ευρώ, ενώ για τον κλάδο του Τουρισμού τα όρια προϋπολογισμού ύψους επένδυσης είναι από 50.000 έως και 500.000 ευρώ. Η διάρκεια υλοποίησης κάθε πρότασης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 18 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης της πρότασης.

Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους

Στόχος του προγράμματος με προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ που καλύπτει επιλέξιμες δαπάνες έως 35.000 ευρώ, για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση κατοικίας είναι η εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας κατά τουλάχιστον 30%. Το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμάει ότι μέσω του προγράμματος αυτού θα επιδοτηθούν 20.000 νέοι ηλικίας από 18 έως 39 ετών να αναβαθμίσουν ενεργειακά και να ανακαινίσουν την κατοικία τους.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο ενότητες:

Το «Εξοικονομώ για Νέους», που περιλαμβάνει παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης – ψύξης, συστήματα παροχής ζεστού νερού χρήσης και smart home.

Το «Ανακαινίζω για Νέους», που περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανακαίνισης, όπως ανακαίνιση χώρων μπάνιου και κουζίνας, αντικατάσταση πόρτας εισόδου, αντικατάσταση και επισκευή ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων αλλά και πατωμάτων. Βασική προϋπόθεση για την ένταξη στο σκέλος του «Ανακαινίζω» είναι η ένταξη πρώτα στο σκέλος «Εξοικονομώ».

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί από 01/01/1984 έως και 31/12/2005, με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Εξοικονομώ» και έως 20.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Ανακαινίζω».

Νέο Εξοικονομώ

Τον Απρίλιο του 2023 αναμένεται να ανοίξει για αιτήσεις το νέο Εξοικονομώ με προϋπολογισμό 750 εκατ. ευρώ και στόχο ολοκλήρωσης το 2025. Το πρόγραμμα βρίσκεται στη λίστα των σχεδιαζόμενων πράξεων στρατηγικής σημασίας στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή» του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Όπως και στον προηγούμενο κύκλο αναμένεται να διατηρηθεί ο στόχος για εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας πάνω από 30% για κάθε κατοικία και για την άνοδο τριών ενεργειακών κλάσεων μετά τις παρεμβάσεις του προγράμματος.

Παρ’ ότι ο Οδηγός του προγράμματος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, δεν αναμένεται να έχει μεγάλες διαφορές από αυτά που ίσχυαν στον προηγούμενο κύκλο.

Πηγή: https://www.ienergeia.gr/

Γιατί να επιλέξετε την DOMO ENERGY;

Ερχόμενοι αντιμέτωποι τόσο με προβληματισμούς σε σχέση με τις ποιοτικότερες και διαχρονικότερες επιλογές, όσο και με θέματα που αφορούσαν την προμήθεια υλικών αλλά και την σωστή εφαρμογή τους, στη Domo Energy είναι προτεραιότητα μας να δημιουργήσουμε μαζί σου το σπίτι που ονειρεύεσαι, προσφέροντας:

  • Εξειδικευμένη γνώση, τεχνική υποστήριξη και συνεχής επίβλεψη, από διπλωματούχους μηχανικούς και πιστοποιημένους ενεργειακούς επιθεωρητές.
  • Διενεργούμε την πρώτη ενεργειακή επιθεώρηση και καταγράφουμε τις παρεμβάσεις εκείνες που αποδίδουν το μέγιστο δυνατό για το ακίνητο σας, λαμβάνοντας υπόψη πάντα τις επιθυμίες σας.
  • Αναλαμβάνουμε,  την κατασκευή όλων των απαιτούμενων παρεμβάσεων μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.
  • Μεγάλη γκάμα σύγχρονων, ποιοτικών και ενεργειακών υλικών.